Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En tidig morgon och lång dag

Där är den, bussen!
Så jag ska inte springa
längs med träd och träd
står vildvuxna i skogssång.
På väg hem går jag
genom parken i en stad.

Där är den igen!
Tjugofemman tillbaka
åter på samma rutt, men
från andra hållet.

Där är den, påsen!
Röd som ostekt falukorv
med mina gympakläder
på sätet, där jag satt nyss
och filosoferade nu
för en halvtimme sedan.

Där är den, paschan!
Inget norpande från den
vad folk är snälla
de kan vara så utan
ett enda tvärt ljud!

Tack du
tack även alla som frågar!

Kvar är till och med Ernst Cassirer.










Fri vers av Ett utkast
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-04-03 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ett utkast