Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En båtkarl

En augustikväll med ljumma vindar stannar kvar
och förvaras i källan Bäre med stolthet, och själen åtnjuter en stunds värme utan bölja.
Den som har gripits av boklust ägnar sig åt denna,
oavsett väderlek, och leker med vinden
som med orden Varde!
O för psalm
Ack för förvåning
Och för någonting mer.

I gryningen när ljuset flödar in genom hennes persienner bör hon stiga upp och finna orden
i yrvaket tillstånd som en troende på språket.
Och så flödar det vidare på floden med färjan,
där båtkarlen drömmer om något som hon gärna vill.
Och finns tid för det som hon vill, gör hon det med sammanbitna tänder.

Båtkarlen kan vara vem som helst, man som kvinna
zigenare som professor, musiker som målare,
profet som vardagsrealist, och unik i sitt slag.

Sång till himlen och ord från hjärtat.
En renlevnad.




Fri vers av Ett utkast
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-01 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ett utkast