Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart en vokaldans

Alvaret i lustgården bär vokaldansens mask.
Tredelad bör den vara som en gudainspirerad, sörjande och svunnen skald. Sångerna är möjliga att skapa igen.

En vokaldans, som Hjalmar Gullberg diktar om i Ögon, läppar.

En klangbotten från elementen hörs i idyllens brus,
antar sedan flykt till skog och sund i en by.

Långe Eriks ära för ö,
är en fyr som ger ljudsignal
från en vit glödlampa i skymningsdiset!
Odysseus hittar hem, och nu snart måste
versmåttet bli till.




Fri vers av Ett utkast
Läst 78 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-17 18:23



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Gullbergs "Sjungande huvud" skriven på sapfiskt versmått eller en klassisk hexameter är båda bra klangbottnar för vokalernas dans hos en nutida Homeros!
2023-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Ett utkast