Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vilja korsfästa normen

att likt schizofrenins avkomma
försöka skilja på sanningar

försöka förstå
vilken som är min

är som att dricka te
i en kolonialfärgad värld
av britter

eller känna sig sexig
i push up och smala nyckelben

eller hur blonda slingor
och ögon av nordisk is

gör mig
priviligierat omedveten


jag problematiserar
min egen verklighet

jag känner mig naiv

för hur ska man kunna ändra världen
när man inte ens
ser den?









Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-06 11:11



Bookmark and Share


  MagisterZ
Ja, det är inte lätt att filtrera världens "sanningar" som vi ständigt blir bombarderade av. I slutändan gäller det väl att gå till kärnan; sig själv.
Din slutfråga i denna dikt ekar lite av det vi nyligen diskuterat; "en värld är varje människa" etc.

Som vanligt gestaltar du djup med ett snyggt, dansande språk :)
2023-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP