Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tankar om


Arvet och Dödssynden.

Mycket handlar om ekonomisk makt
Att en påstå att vi är lika inför lagen

Är totalt nonsens: Fattiga döms oftare,
Lagen är konstruerad för de som har

Om en fattig utsätts för brott läggs det ner innan det har inträffat
En välbärgad kan hålla rättvisan ifrån sig under en livstid

Till det har vi fördomarna som inte alltid
Förbättrar saken.

Ekonomisk makt där man kan köpa
Sanningen borde inte existera

Personligen har jag sett vad girighet och
Advokater ger för fördelar till den som har

Medan en medellös få se både far och moders arv försvinna
Kanske bara för att en girig släkt eller opportunist utnyttjar din sorg

En Trump eller gruvbolag som dumpar avfall i Sydamerika
Klarar sig galant undan

Här jagas Pundare av polisen i prio ETT
Medan Knarkbaronernas enda fasa är konkurrenterna






Fri vers (Spoken word/Slam) av Federico Romano
Läst 65 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-12 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano