Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIPSOMAN

Ett nytt lågtryck
drar långsamt in.
Allt värker som ett omen.

Du vankar av och an
som ett fångat djur.
Din bur är vardagsvelodromen.

Positiva joner
laddade med negativitet.
Vi söker skydd men ej tillsammans.

När dörren
slår igen bakom dig
får vi lättare båda två att andas.

Du flyr ut i det vilda,
blir ett med naturen.
En tiger i rovtörstig dans.

Din trogna drabant
töms på allt annat,
kvar blir blott vindens resonans.

Ur din åskledarstrupe
stegras ett crescendo 
som når kulmen i ett
 vildmarksskri.

Du son av Sibirien
och tundrans rus,
släpp din plågade själ helt fri.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-13 12:23



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Stark avslutning, sista tre raderna!
2023-05-01

  Cugel
De flesta får slå upp rubriken DIPSOMAN.
Då har de lärt sig nytt ord.:)

Effektfull gestaltning från en betraktare till en tornado med cyklicitetsprägel.
Betraktaren har lärt sig sin ebb och flod. Tuff sits men det är en tuff poet.
Ja tuffare.


2023-04-22

  Kungskobran VIP
Påminner mig om ”Skriet från vildmarken” av Jack London
2023-04-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om en instängd själ som behöver frigöras.
Väl vald rubrik.
2023-04-14

  Sparvögat VIP
Själens inre begär släpps fri
i din stormande dikt…
2023-04-13

    Sefarge VIP
Frigörande dikt med storm
resonans och sans samt
i metaforernas skri slipper
"din plågade själ helt fri"
;)
2023-04-13
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP