Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DJURHÅLLNING

Man ska inte ha elefanter
i för små och trånga rum.
Tror man att inget ska gå sönder
har man nog inget större hum

om hur golv och väggar skakar
av elefantturbulens,
och hur snablar suger i sig
allt av flytande konsistens.

Är du inträngd i ett hörn
av denna väldiga koloss,
visa vägen ut ur ditt hjärterum,
se till att komma loss.

När tomrummet har helats
efter en sån här elefant,
kan du skaffa en ny vän
i en mer rumsanpassad variant.







Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-14 23:39



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Haha, snärtig och kul!
2023-05-01

  Cugel
Finns också berättelsen om den som försökte stoppa en tiger i en kattbur. Gick inte bra.

Det går att eskalera situationen i din dikt. När känslorummet är skört som porslin och elefanten i sken, då har vi riktiga problem.
2023-04-22

    Solbelyst
Läsvärt rim om oönskat stim,
hårda bud med läderhud
och råd att småningom byta skrud.


2023-04-15

  Sparvögat VIP
Elefanter är underbara djur som nog mår bäst av att ”tala” klarspråk och inte gå som katten kring het gröt…
Du är fenomenal på att
måla med ord!

2023-04-15

  Cikoria Blå VIP
Så sant.
Nu fick jag en bild av en jättestor rosa elefant som stövlade runt och möblerade om.
Det är dock inte alltid så enkelt att hantera såna där elefanter.
Humoristiskt och bra diktat.
2023-04-15

    tramp
Haha underbart om elefanten i rummet. Tyvärr finns de även digitalt :-)
2023-04-14
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP