Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tittut i skogar och på fält

 

väntar mej en framtidsvind
få stryka mjuka vårens kind
skurad dikesren o åkerbrodd
i tunna tygskor åter skodd
tranplog norrut syns i skyn
mot äng o myr dit de ska fly
kattans fågelvakt i dungen
ingen locklåt än är sjungen
kuling in i piskrappsfart
rockenrollar runt allt rart
knoppen får nyans av grönt
tätnat lövverk svalkar skönt
surr o visk får solsordin
ögonblänk ger glädjegrin




Fri vers av Per Rydberg
Läst 89 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-04-16 20:05



Bookmark and Share


    Påfågel
vår
vacker
fågelsång
2023-04-17

  lodjuret/seglare VIP
Ah, ett stycke äkta poesi framsprungen, smäktande likt en sång just sjungen, så tar sig naturen fram helt skör, någon väl bara som sinnligt där gör, sina egna behov av läsning i dygd samt i ljungen...
2023-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg