Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hornstull

 

Tredje gången gillt säger dom. 

Och det verkar som om

alla vägar leder mig till dig.

 

Här finns ensam stockholmssorg

och snittblommor i centrum.

Samma kvinna på bänken som förr.

 

Sida vid sida på samma torg

sitter alkisarna och duvorna kvar.

De var dem som överlevde pandemin. 

 

Tredje gången gillt säger dom. 

Och det verkar som om

alla vägar leder mig hem till dig.

 

Här har man nu stängt av trafiken

för människors trevnads skull.

Men ingen kommer längre härifrån.

 

Jag ser vattnet glittra från balkongen

och något i mitt hjärta sjunger.

- du behöver inte fly, du är hemma nu!

 

Tre gånger har jag återvänt hit

med livet knappt i behåll.

Och tänker att det finns nog en mening ändå.

 

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-05-20 11:47



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...intressant uppbyggnad av texten, hur det dröjer tre gånger tills man får reda på lite mer vad som är "tredje gången gillt". Däremellan kommer spännande inblickar i stadens varelser och vanemönster...
2023-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP