Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tio svärd i ryggen

Du har en flickvän,
och du borde behandla henne bättre
oavsett om er relation är öppen
trots att det inte var så då vi möttes
jag lider verkligen med henne.

Jag är själv, men jag har alternativ
och varje sekund så blir jag äldre.

Jag har inte tid
att leka dina lekar längre.
Jag måste släppa dig,
innan jag fyller tjugotre.

Utanför mitt fönster gror
förvilda, invasiva lupiner
trots att marken är grå
rotar dom där solen skiner
lyser upp marken, chocklila
aggressiva i sin stillhet
destruktiva i sin vildhet.

Snälla, sluta hemsök mig
med doften av förgätmigej
snälla, sluta fjärrstyra mina drömmar
snälla, bara tillåt mig att glömma.

Kom inte till mig med dina krokodiltårar
och ring mig inte, för jag vill inte höra.

Jag vill gå vidare,
så jag bränner alla bilder
gömmer alla bevisen
raderar dig från mitt minne
aldrig mer ska du få
förgifta mitt sinne.

Jag är inte längre rädd för mörkret,
jag är beredd att låta det svälja mig helt
och i skuggorna ser jag dina intentioner
jag är inte längre förblindad utav solen

oavsett hur mycket du fjällar skinn
en orm förblir alltid en orm inuti.

Tio svärd i ryggen och jag ligger
längs den öde stranden
men jag kan ändå förnimma ljuset,
något gudomligt fattar mig i handen.

Bakom en svart horisont
nalkas en ny dag och livet går vidare
borta är spåren av allt lidande,
förintade av dagsljuset och tiden.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-05-26 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP