Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nyponsoppa och kattpiss


Mamma sitter på fönsterbrädan och lägger patiens med klädnypor. Det är dags att hänga tvätt på balkongen, vilket inte är stimulerande för omgivningen. Jag plockar sönder Rubriks kub. Kanske har jag feber eller är nervös. Det kan bero på mycket, men jag vet att jag ska rymma när mina favoritbyxor hänger på tork.

Jag tar utvägen genom trapphuset, räknar stegen bara för det är tråkigt att gå. Jag krossar inga glasrutor, men utanför hyreshuset dresserar jag humlor i en fryspåse och sen vill de inte flyga. Det är tur att tvätten svajar i vinden, annars hade jag börjat gråta som cirkusdirektören när elefanterna gått i väggen.

Gungan svänger. Det är kul innan jag flyger iväg och landar på sandslottet. Dessutom luktar det kattpiss om kläderna. Det är skönt att mamma är osynlig, ändå vet jag att hon inte heller imorgon kommer få ut patiensen, eftersom jag till slut börjar gräla med nyponbuskar och nyponsoppa och kattpiss är inte att leka med.

/




Fri vers av Jag är fan större än Sartre
Läst 96 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-05-29 15:06



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Du har här gjort en bra dikt Jag är dålig läsare och har sällan nån bra kommentar på andras texter
2023-06-02

  Daniel_78 VIP
blir undrande varför du skall rymma när favoritbyxorn hänger på tork, är det för att de skall hänga kvar där när du är borta? de känns iallafall som de är färgglada byxor, speciellt när det kommer en cirkusdirektör in i bilden. jag funderar om det finns en mamma i lägenheten som går runt eller om det bara är ett spel för gallerierna. bra!
2023-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre