Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din för alltid

Jag kan förgöra dig
Så länge du skyddar mig
Håller tyst om mig
Kan jag gnaga på din själ
Tömma dig
Låta dig skaka av svett
Jag syns inte utanpå
Du håller mig hemlig
Så länge du kan
Jag växer i tystnaden
Förändrar dig
Håller dig undan andra
Bara du och jag
I ensamheten
Jag finns men ingen talar om mig
Jag ökar i osynligheten
Jag är svår
Komplex
Skapar panik
Bryderi
Och vårdköer
Jag kan bre ut mig
Sträcka mig
Bli stark, outhärdlig
Få dig att tappa allt
Ge upp
Krypa på golvet
Kväva dig i rus
För min skull
Jag
kan
döda
dig
Fylla dig med piller så att du slutar andas
Ge dig en överdos
Jag kan skapa signalfel
För jag kan slänga dig framför tåg
Jag kan hänga dig och till och med skjuta dig
Så länge skam kommer med mitt namn
Jag finns i unga och äldre
I dina grannar, bekanta, nära, kära och vänner
De berättar inte att de känner mig
Att de har mig hos sig
Så du tror att jag endast finns hos dig
Att jag är din
Bara din
Psykiska ohälsa
För alltid

@ Malin Tyberg




Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-05-30 00:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ens jag läser texter, men i lönndom förstås. Den ena hemligheten är den andra lik, full av hemligheter, löften.
2023-05-31

  Emanuel Sigridsson VIP
Texten tar mig åt två håll. Insiktsfullt är en riktning. 'Varför' den andra. Handlar det om en följeslagare genom alla tider?
Problemet, ja, andra arter för den delen också, med Homo Sapiens är att den kan finnas till i ständigt nya versioner.
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP