Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Platsbrist

Mannen hade bestämt möte med sig själv. Datum och
plats var angivna i brevet som han höll i sin vänstra
hand. Högerhanden åkte rastlöst upp och ner längst
sidan. Ena stunden kliade den nervöst nacken för att
därefter åka ner i byxfickan igen.
Brevet hade mannen författat några dagar efter
studenten, 30 år tidigare. Han beskrev sig själv som en
nyfiken och engagerad visionär, utåtriktad och med
många bollar i luften. Ett intressant levnadsöde verkade
ligga inom räckhåll och därför kunde det vara på sin
plats med en framtida avstämning.
Eftersom mannen förändrats en hel del sedan dess och
numera var likgiltig, trångsynt och allmänt folkskygg
kändes ett möte minst sagt osannolikt. Mannen blev
därför överraskad när han dök upp.
Något överilat föreslog mannen att de skulle ta en fika
tillsammans. Visserligen var det enkelt att hitta ett bord i
solskenet. Men där fanns bara en stol och den var redan
upptagen.




Prosa (100-ordare) av Erik Skogh
Läst 68 gånger
Publicerad 2023-06-01 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Skogh
Erik Skogh