Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskadd

Mannen vaknade, gnuggade sig i ögonen, klev ur sängen, gick in på toaletten, tittade sig i spegeln och var oskadd. Därefter klädde han på sig, gick ut i köket, åt frukost, läste tidningen och var oskadd.

Mannen tittade på klockan, tog på sig ytterskorna, gick till busshållplatsen och var fortfarande oskadd. Mannen såg sig omkring på bussen och noterade att alla medresenärer var oskadda. Till och med damen med hunden.

På jobbet gick mannen lite lovar runt i kontorslandskapet för att se att alla var oskadda. Så verkade vara fallet, mannen satte sig framför datorn, rättade till skärmen, fikade, tog en sen lunch och var oskadd. Alla i lunchrestaurangen tycktes också vara oskadda.

Mannen drog på sig sin jacka, skyndade ut på stan och konstaterade att alla han mötte var oskadda. Det är ett mirakel! tänkte mannen och fortsatte förundrad genom stadens gator.




Prosa (100-ordare) av Erik Skogh
Läst 69 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-08 17:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Man ska aldrig ta något för givet.
2023-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Erik Skogh
Erik Skogh