Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En reflektion kring ödemarken

En öde plats
Från förhistorisk tystnad
Ett slags rum där tiden rinner förbi
Tjock och tung som bly genom livstider
Till framtidens artificiella lugn
Där ett närvarande nu bara finns
I ett guidat skogsbad

För oss med urbana vanor
Vi som vill sätta fingret på allt
Diagnoser, yrkestitlar, sexualiteter
För oss är en sann upplevelse av ödemarken
Samma sak som att dö
Vilka är vi då?

Det finns också de andra
De ensliga som bara i öde marker
Förmår finna ett hem
Ett hem i det odefinierbara
Som ändå är så påtagligt närvarande
Där finns det absolut levande




Fri vers (Prosapoesi) av Frankskaktus
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-04 15:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Frankskaktus
Frankskaktus