Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIMENSIONER

Jag rör mig i dina rum,
i det hem som en gång var mitt.
Jag känner hur väggarna sörjer,
 jag ser allt som har varit ditt.

Jag klappar ömsint dina djur
som har letat överallt efter dig.
Så som du mjukt strök min katt
som blev kvar här efter mig.

Jag ser ditt vackra leende 
och dina ögon möter min blick.
Jag vänder varsamt bladen 
och tar del av den tid du fick.

Nu går solen ner bakom ängen
allt bäddas in i en bronsfärgad ton.
Sitter du kanske vid samma fönster
och ser ut från din dimension?

Jag ser den brutne mannen bredvid,
han som är vilse nu utan sin fru.
Jag har endast en axel att bjuda.
Jag kan trösta - men jag är inte du.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-06-17 18:19



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så ömsint målar du dimensionerna ~
i saknadens land…
2023-07-20

  Marita Ohlquist VIP
En berörande text som belyser kärlek, värme och gemenskap.
2023-06-23

  Cikoria Blå VIP
En vacker och ömsint dikt om sorg och saknad.
2023-06-18

  Kungskobran VIP
En dikt som värmer i sitt vemod, så fint att bjuda sin axen som tröst, och som avslutning det prosaiska, jag är inte du.
Till sist och syvende måste du själv ta tag din situation.
2023-06-17

  Skatflickan VIP
Så vackert om den stilla saknaden, det vilsna och om minnena och hur ett liv lever kvar, både i vår och i en annan dimension. En text man känner
2023-06-17
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP