Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIDSOMMARDRÖM (KÄRLEKSTROLL 4)

Jag ska drömma om dig
när jag plockat mina sju.
Den som får mitt bleka blod
att bli vallmo-rött är du.

Rödklöver blir början på
min midsommarbukett.
Jag tänker på ditt leende,
det vackraste jag sett.

Humle, kråkviker och 
en och annan käringtand.
Minnet av en sommarkväll
med min hand i din hand.

Prästkragar och blåklint
kantar vägen där jag går.
Andra knackar på min port,
bara du mitt hjärta når.

Ängsklockorna jag plockat
ringer svagt från min korg.
De vill varna och påminna
om all ångest och all sorg.

Förnuftet mitt förstår det
mina känslor blundar för.
Beroendet och problemen,
hur de söndrar och förgör.

Men...

Jag plockar mina blommor,
vill få drömma just om dig.
Och i drömmen är du ren
och står nykter framför mig.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-06-21 21:43



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så vackert orden talar längtan ~
efter vishetens hand…
I kärleksfull tanke…
2023-07-20

  Marita Ohlquist VIP
En berörande text med ett längtansfullt avslut.
2023-06-23

  Kungskobran VIP
Så fint
2023-06-22

  Cikoria Blå VIP
En vacker kärleksdikt, jo, dikten är vacker och kärleken är vacker....det där "ickevackra" ger din diktade sommartavla mörka skuggor bland blommorna...
2023-06-21
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP