Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gärna (upp)läst o lyssnad till:"Polka prétentieuse. ..av Imre Széchényi. ..eller Letzter waltzer-(Migves) av den samme.


"Sur-ältandets ädla konststycke. .."



Tugga,tugga liten oförrätt
Som sen blir så stor,så stor
på något vidunderligt sätt

Stoppa sedan i sig en riktigt
skvallrig bortgjords-kotlett

Efter det så knapra,knapra
några moralkakor,så känner
man ju sig sen rätt så mätt

På andra människors
ständigt enfaldiga ovett

Där de hela tiden i sitt
anletets svett begår sina
dagligt tokiga dumheter

Dissa,dissa sedan bort
alla andras aber o egen
-gjorda snedsteg (om nu
några sådana någonsin
blivit av?)

Så drager man sig sist till
minnes över hur behagligt
mätt man ändå känner sig

Därför att andras misstag
för det mesta alltid finnes
till hands

Att riktigt rejält kunna
surdegs frossa sig över.

***
(När man så känner
att man det behöver)








Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-06-25 05:23



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Lite surdegsfrossa då och då kan vara nyttigt då man inser att livet är ganska schysst ändå.
2023-06-30

  Staffan Nilsson

Memento till alla zom tror att jämmer är närmsta väg till himlen.

Jamen den här ska läsas högt!
Gärna av en rappare.


2023-06-26

  Skatflickan VIP
En måltid man blir totalt uppblåst och igenproppad av. Dessvärre mångas smak preferens
2023-06-26

  Koloristen
En rejäl och mega behövlig uppfriskande råsop mot småaktighet, missunnsamhat, självgodhet och självömkande bitterhet. Bra där!!!
2023-06-26

  Kungskobran VIP
Andras misstag kan man skratta åt
men bryr sig inte om hur man själv bär sig åt
2023-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP