Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eremiten

jag hörde om en eremit
han bodde i öknen

han var trött på samhällets spöken
som gapar om att vi alltid behöver mera

han var ensam där ute
kanske önskade han det var flera

fler som kände samma sak
som ville lämna trygghet och tak

under marken fanns vattenfyllda rötter
hans sinne var lätt trots trötta fötter

på natten spelade vintergatan teater
med glimtar av andra galaxer
och tusentals stjärnregn

sedan slöt han ögonen
på madrassen mitt i öknen
fri från gamla kedjor
fri från gamla spöken






Fri vers av JonathanS
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-04 16:06



Bookmark and Share


  Daphne VIP
Som pojken i Alkemisten är eremiten och helt ärligt så är eremiten inte ensam, det är bara ingen som erkänner, att vi alla på nåt sätt är eller har varit, eremiter.
2023-07-21
  > Nästa text
< Föregående

JonathanS