Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grannskapsskvaller

Vad hände med mannen längst ner på gatan?
någon pratade om droger
andra menade att han dyrkade satan

Kunde han inte bara dragit på en charter, det hade väl räckt
sa någon runt samtalsbordet lite checkt
så fyllde hon på ett fjärde glas vin
en annan fyllde i ”lämna sin fru sådär, vilket jävla svin”

verkligen ingen feministvän sa någon ivrigt
hon hade väntat med den kommentaren
men ville inte lägga den för tidigt
det kan vara så, att han är fientlig mot kvinnor
så avsluta hon sin tes lite smidigt

alla suckade och fnös åt mannens stenåldersmoral
och han kunde inte gömma sig bakom något
alla gör vi våra val

så var alla fria att fylla i med valfri projektion
ingenting som reflekterade mannens faktiska situation

kanske är det rädda
tänk om någon annan i närheten
också skulle börja yra
och sluta låta skulden och skammen styra




Fri vers av JonathanS
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-09 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JonathanS