Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så lägger sig mörkret över hjärtat

Farligaste av alla tillstånd,
är det girighet, högmod eller hat?

en som ofta förblir onämnd
som gömmer sig längst bak

varför vände sig djävulen
så plötsligt mot himmelen
och all dess glädjekör
där ljuset har vunnit
och livet aldrig dör

han sken som solen
Guds löfte och näste
Av alla änglar var han den störste

han tittade upp på Härskaren
av alla riken
så högg det till och
han kände sig besviken

besvikelse blev ilska
och den tog fart
plötsligt stod han där
överfylld av hat

att erkänna vad som
gömde sig bakom hatet
vågade han aldrig
det blev för naket

och någon som är naken
måste älska perfekt
nej, då startade satan en egen sekt

han valde en annan väg att vandra
för i besvikelsen avslöjar vi
hur högt vi ser den andra

så kanske var det besvikelsen
som blev hans fall tillslut
eller möjligen
att han inte älskade
tillräckligt djupt




Fri vers av JonathanS
Läst 52 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-06 11:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och djävulen är far till alla dem som inte tror på Jesus.
2023-07-06
  > Nästa text
< Föregående

JonathanS