Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själarus

Högg med slägga, händer och naglar
Högre mitt torn,
ensligare min enslighet
Två solar, och så tre
Mitt hjärta ta mig hem
med all sparad längtan

För många människor,
för få för stjärnornas ljus
Viftandes i en spegelbild
och sen förundrad
om någon där inne såg

Drunknad i mardrömssvett träda jag i trädan
Klirrande död,
ta mig tillbaka och fräls mig med forn vilja
Mina ögon blöda för vad hjärtat lämnat
i mitt torn av sten
som blev kött och blod

Min skugga släckte solar,
och nu vandringen kvar
Vinden virvlar snabbt med världen
där jag pusslat samman drömmar

Nu dit mina ögon blöda,
mitt hjärta skrika och väsa luft
Där jag försöka smida,
tämja och fästa regnbågen




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-07-09 07:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Finns själarus i Belarus?
2023-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP