Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cielo e mar

Jag drömde om ditt hår i natt;
mina fingrar som sjövarelser
bland mjuka sidendyningar.

Du såg på mig över axeln
med en fråga –
vad vill Näcken med mina vågor?

Spela eller fly?
Leka eller dyka?
Älska – eller försvinna?

Av dina lockar gör jag
mitt instrument;
jag spelar,

sorgsen och ljuvlig musik;
åtrå och fruktan drar
över flodens spegel.

Vilken sång spelar du?

Tunn is över vattnet –
Näcken speglar sig;
som andetag böljar min återglans.

Våra ögon – jord och hav,
himmel och eld;
utan ord, utan löfte.

Ditt hav är oändligt.




Fri vers av Fader Magnus VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-12 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fader Magnus
Fader Magnus VIP