Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En humlas flit

En humla lever livet i skog och mark, men vet, att i nästa sekund bär det av till ett tjog ängtistlar, lavendel, jasmin och vinrankor i en trädgård med honungskakor för Ikarus estetik.

Flit är mödan värd
annars blir livet en otäck härd
även för en lärd, surrade humlan.

Vädret gör som det vill,
och humlan ser till, att hålla till
där det inte regnar.

Mödan värd är slit ändå,
om humlan nu ingår i ett skrå
är det för lite flit en minut eller så.

Poesin skissar en miniatyrscen:
"Jag är bara en liten humla, och om
mig står det nu i några verser!"




Fri vers av Ett utkast
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-12 18:11



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Fin!
En humla viskade en dikt till mig häromdan, kom på att jag måste skriva ner den nu.
2023-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Ett utkast