Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja det är mycket på en gång, men jag ville skriva nåt


husrum åt hemlösa pyromaner

godhjärtades lätthet att bli utnyttjade
och missbrukande unga män

vännen släppte in ett par som var hemlösa,
som var, i behov av sovplatser och sådär, - -
utan hem, och som folk utan hem,

så var dom troligen också knarkare- och,

det brann,
första natten, i gästrummet, där ingen sov
och det spred sig, det rykte och blev svart i rummen

tjock svart rök från en säng som många sovit i, när de behövt

anledningen till att min vän lever idag
är att han bär en andningsmask, en maskin
som hjälper honom att andas om nätterna

han kröp ut ur den brinnande lägenheten

så nu är han också utan hem, vilket är främst ont,
jag har aldrig varit hemlös,

nu behöver man beslut,
soc och försäkringskassan, polisen
försäkringar, alllt sånt, så rörigt för honom, och så himla onödigt

ett behandlingshem han bott på tidigare, där bor han nu,
det räcker inte, man kan sova, äta, få skjuts till affären

urinprov då och då
smyga ut i köpa vin - ok

i alla fall, han trivs inte där han bor och med en mildare sjukdom
som han absolut inte tar upp med någon läkare så
avslutades hans sjukskrivning, han ska få pengar av socialen

finns ingen som kan bo hos mig på obestämd tid,

jag får betala, personen är en kompis men

jag har inga tivolin för någon som inte uppskattar det jag gillar

bara för att dom behöver någonstans att vara,

så behöver väl inte det vara hos mig.

han plågas och kan nästan inte med nåt, andningsmasken,
gillar han inte, så han vaknar trött, sliten av syrebrist
jag sa till honom att inte ta hem folk, och jag
tänker på det nu, att inte ta hem folk, så

nej du får inte komma några dagar
bara för att du har råd med biljetten hit




Fri vers av Charles Abrams
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-16 11:42



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Intressant skrivelse
På sina egna villkor!
Bara för att man är
en öppenhjärligt
medmänniska
Behöver man
ju ej ta emot
All världens
Elände som
andra vill
sända till
en.Utan
att vara
falsk som
de som
själva är
Falska ej
ens själva
vill ta emot?
;)

2023-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Charles Abrams
Charles Abrams