Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Högsommarhetta i staden


HÖGTRYCK

HÖGTRYCK

Asfalten flämtar
stekhet
som en lavaström
med tjära i andedräkten
rinner blanksvart
ur städernas kratrar
med trafiken
som kokande bubblor
fräsande på ytan

Barfotabarnens ögon
blå som ett sommarhav
söker öppen horisont
liksom cykelstigen
mot strändernas svalka

Dagen längtar dagg
lutar redan sin febriga panna
mot skyarna
i väster




Fri vers (Fri form) av Glittertind VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-16 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glittertind
Glittertind VIP