Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lasternas summa

LASTERNAS SUMMA

 

Så har man äntligen slutat röka.

Då börjar byxeländet att spöka

Kläderna krymper vid varje tvätt

fast tvättemperatur garanterat är rätt

Jag skulle få pengar att spara!

Nu går de till kläder, bara.

 

Jag synar vart plagg i varenda söm,

tvättar försiktigt och ger mig beröm

för viljestyrka och tålamod.

Mitt motstånd mot röksugets kraft är god!

Men kläderna fortsätter krympa.

”Kanske borde du gympa!”

 

skriker spegeln. Den avslöjar allt

och visar mig verkligheten, helt kallt

Lasternas summa är alltid lika.

Visst har mitt rökbegär nästan gett vika,

men godis choklad och kaffebröd

är min tröst i min dagliga nöd!

När dofterna nu är tillbaka

är det ett under att smaka…




Bunden vers (Rim) av Glittertind VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-31 14:16



Bookmark and Share


  Livet1
Igenkänning även om det var fyrtio år sedan jag slutade röka.
2024-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Glittertind
Glittertind VIP