Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att åldras.

Att åldras
Är att stanna upp för ett gupp
Precis som fordonet riskerar att skadas
Likaså slits också vårt maskineri
Att ändå känna tacksamhet
Till att ha fått hänga med ett tag
Alla de äventyr som genomfördes
Alla pinsamma ögonblick där skrattet blev åt oss.
Att leva är att riskera att dö
Men sanningen är: so what
Det enda vi vet av livet
Är att vi kommer just att dö
Fast tror du inte att det bara är karossen som ruttnar
Att det vi är, själ och kärlek
Alltid lever kvar
Men i en annan form.

Att älska är att bejaka livet
Där spelar inte ett år
Eller sekel
Ett enda jota.

Du och jag, våra kroppar
Vi är bara en samling av atomer
Vi är kött och blod, hud och gråa hår
Fast tanken däremot..

Den är fri.
Den står kvar stadigt,
När skalet löses upp.




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-20 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP