Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista resan

När jag vaknade imorse
låg du på fel plats.
En plats du aldrig legat på tidigare.
Du andades tungt, så tungt
Du lyfte inte ens huvudet
när jag sa god morgon.

Så jag förstod
Dagen är kommen
För din sista resa.

Du har ätit dina sista blåbär
Lekt din sista lek
Jagat din sista hare

Jag höll ihop mig själv
När jag bad om hjälp
att bära in dig i bilen

Jag höll ihop mig själv
de 5 milen till veterinären.
Hon som du besökt
En gång per månad i drygt ett år.
De tog emot oss med tårar
i sina ögon.

Du har satt djupa avtryck i
många människors hjärtan
Ditt inkännande när någon
var sjuk eller ledsen
Då satte du dig på deras fötter
Lutade huvudet mot deras magar
och bara var.

När den sista sprutan var given
kände jag att du lämnade
Då , först då, bröt jag ihop
i ett stort förtvivlat kvidande
höll jag dig i mina armar

Jag försöker ta in
att du inte kommer att buffa på mig
med din stora nos igen.
Jag försöker ta in
att du idag har gjort din sista resa.

Älskade Älskade Tok-Fransson
Du fattas mig <3




Fri vers (Fri form) av Goddess VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-20 15:03



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så ömsint och vacker om att ta avsked av en mycket nära vän. Du skriver rakt utan krumbukter, det tilltalar mig.
2024-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Goddess
Goddess VIP