Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Palimpsest

I mitt hjärta växer min längtan till.
Som ett foster i tredje trimestern
tar den alltmer plats
tränger ut allt annat
simmande i en skvätt heligt vatten.

Skrapa försiktigt bort gamla tomma ord
från sidorna i min saga.
Skriv nya, heliga
fulla av ljus och sötma.

Varje bön
är ett svar
på ett anrop från någon bortom tiden.
Hinnorna har brustit
det mörka och ljusa virvlar runt
bildar nya grundämnen
och nya språk.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-07-21 09:25



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Det är få förunnat att skriva något som fungerar så väl som denna text. Den hanterar språkligt djup och bredd elegant, samt sätter texten i ett tydligt kulturellt sammanhang.
2023-07-22

  Yrre VIP
Åh denna, så berörande!
2023-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP