Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett inlägg om "det kvinnligas"egentliga världe...


FÖREDÖME?

FÖREDÖME?

Så länge omsorg om andra
värderas lägre
än karriär, titelsjuka och pengahunger

Så länge ”att tjäna”
endast gäller pengar

Så länge fysisk styrka
värderas högre
än mental uthållighet,
empati och känslighet

Så länge röstens styrka
är viktigare
än det sagda

Så länge auktoritet betonas
av kroppsstorlek och kön

Så länge respekt
förväxlas med rädsla

Så länge materiell status
överglänser
inre behov

Så länge kommer kvinnor
att lockas
följa männens fana
omedvetna om
sitt värde




Fri vers av Glittertind VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-22 14:58



Bookmark and Share


  Page Goldenboy VIP
intressant, flyter bra
2023-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Glittertind
Glittertind VIP