Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
beskriver hur vida man nu gör för att upprätthålla buden


ett försök på en förklaring på buden

ÄLSKA gud med hela ditt hjärta,
hela din tanke och utav hela din själ.

ÄLSKA din nästa lika som du älskar dig själv


Det råder inget tvivel om att vi känner känslor i hjärtat, och att vi tänker råder det inget tvivel om, men vad ens själ är råder det tvivel om.

Det vi väljer att tänka på kommer att påverka det vi känner i vårat hjärta och du kan för det mesta själv välja vad du ska tänka på.

Men det fenomenet som är det som väljer och är det som känner är din själ eller du själv i din renaste form.

Så en tanke skulle kunna se ut såhär: Tacksamhet för att världen och verkligheten och att jag själv existerar, att alla anrika växter och djur är vackra och för det har man gud att tacka.

Sedan kan kan fixera sig i sinnet på en tanke som kan ge olika versioner av känslor som oro, vrede, rädsla, illvilja, avund, missunnsamhet, vad alla dessa känslor har gemensamt är att dom är negativa och den emotionella laddningen blir till pga vad tanken är.

Synda kan man göra i sina tankar, det är inte regel fritt eller osett det man tänker på.

Sen räcker det inte att behålla en tanke på gud man måste förkunna och erkänna och upprätthålla en relation i sitt tal också.




Fri vers (Fri form) av viskaren
Läst 88 gånger
Publicerad 2023-08-03 12:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

viskaren
viskaren