Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rekommenderar dig att läsa Alva's text som är inspirationskällan till den kommentar jag återger här i sin helhet om än i redigerad form ... - Tidigare publicerad här i juli 2013


Kommentar till Alva Johnssons text ...

... Bråk i Ekvationen ...

Åter igen en text som väcker inspiration
och som får mig att utifrån 
rådande konvention
skrifta ned en kommentar
som förmedlar den reaktion
som utvecklar sig inom mig
när jag läser och tar till mig detta flöde ...

Känner att min kommentar 
blev sådan att den bör stå som en egen text
här på min sida 
så att eventuella diskussioner kring
det jag förmedlar inte tar över
det som Alva tar upp och förmedlar i sin egen text ...

Här följer min kommentar i lite redigerad form ...

Statistiken är
när det kommer till kärleksrelationer 

synnerligen självbekräftande ... 

- De allra flesta människor
är ju så kallade Tillhörare ... 

Det vill säga lite av opportunister
vilka håller på det vinnande laget 

oavsett om flertalet tror på
uppgång eller fall ... 

När det kommer till kärleksrelationer 
är det inte så många personer
som vare sig vågar, törs 

eller ens vill avvika från den sökmall
som matchar den aktuellt rådande konventionen ... 


- Tror fler relationer
skulle kunna
hålla, fördjupas och utvecklas 

oavsett årstid
och eller
huruvida det är semestertid eller ej ...

... om fler lyssnade till sin egen intuition och vad de själva 
känner känns rätt för just dem ... 

- Blir rätt nedstämd stundom
när jag ser hur många som lever 

i relationer som utåt sett
marknadsförs som så där alldeles rätt
perfekta och lyckliga 

som de någonsin skulle kunna bli ...

- Men när man lyssnar av
och kikar 
in bakom kulisserna
så handlar det likväl om att de är
varandras 

konventionella knull och livskamrater
för den rådande konventionen 

bland vänner och bekanta's skull ... 

- Varför dricker sig svensken så ofta full? 
Obs! gäller såväl män som kvinnor 
- Finns inget som hellst genus-fokus
i denna frågeställning!

En frågeställning som borde
analyseras lite närmare 

istället för att vi nöjer oss
med alla konventonellt 

akademiskt godtagbara förklaringar
som tar upp allt och intet 

förutom det som det i grunden
allra oftast egentligen handlar om ... 

- Att döva ensamheten inom
och ångesten över
att 
ständigt kompromissa
med det väsentligaste vi har i vårt liv 

kärleken
- den äkta
icke konventionella
speciella 

och jämväl
besvarade och bekräftade ... 

... och som vi just därför
också känner inom oss
får oss att må bra 

och är den kärlek vi söker
och vill få vakna med
varje dag ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-12 02:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP