Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto-geni-tik


651 foton
på sig själv

Ändå blir hen
inte klokare

Måste kanske
byta motiv och
Inse att en viss
verklighet inte
kan bli vackrare

Utan foto-shop-
shot's och plast
-kirugi men då
blir det ju fusk!

Tog 651 foton

sig själv innan

polleten föll ned.

Bättre sent än
aldrig.

Det var det faktiskt
värt, o så sparades
det in på Psykolog
-möten i onödan

Men det var synd
inte farfar Oskar
och mormor Elin

Blev fotade i tid
innan de hann med
att avlida. ..

Sådär huxflux

Fastän de såg så
friskt krya ut hela
tiden

Gamlingar är då
inte
riktigt att lita på


Hoppas i.a.f att
Säker-hets kopian

Håller ut några
tiotal år till

Tills man själv
blivit till en sån
Där pensionär

När barnen blivit
Utflugna och man

Sparat ihop lite på
Influenser-kneget

Och man Äntligen
får göra som man
själv vill!

Och kanske gifta om
sig en sista gång med
en ung snygg driftig
lantis från Afrika

Gärna det-alltså,för
man är ju inte nån
rasist heller!

Och tänka drömmar

nåt annat,går ju bra

När man äntligen slutat
att tvångs-fota sig själv
hela den onödiga tiden. ..?



-






Prosa av Sefarge VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-31 12:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Rolig och tänkvärd text! Förr gick man högtidligt till fotografen för att föreviga viktiga tillfällen i livet, dop, bröllop, kanske student. Nu är allt så omfattande och samtidigt flyktigt. Tusrn misslyckade foton.
2023-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP