Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gollum är tillitsstörd

jag är mig
men ibland ser människor
mycket mer
sig själva
än vad dom ser
mig

det kan kännas frustrerande
att andra tittar på mig
som om jag vore
deras navel

för din navel
är inget
jag kan spegla
tyvärr

det ligger inte i min makt
min kapacitet
att ge dig det du
så deperat
söker

så som Gollum
i sin grotta
eller Slingersvans
som råtta

drömmer om
en dag
ska gå deras väg

för det är lögn
dom söker
en stor jävla lögn
som varken teslor
eller rolex
kan göra sann

för det är inuti
inte utanpå
det är jag
inte du

och jag menar
endera litar du på

eller också inte.





Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-08-26 15:35



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja. Vi klistrar en massa saker på oss så att vi kan se vår önskebild av oss själva reflekterad i den andres bild av oss. Gäller att bryta reflektionen nån stans. Annars blir vi bara speglar av varandras speglar.
2023-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP