Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ljuset nalkas åter

I morgondaggens bleka famn
står en själ, bedövad och skör.

Där kärlekens ljus en gång sken,
härskar nu mörker, tomhet och vrång.

En gång fanns hopp, likt ett öppet fönster om sommaren,
men nu är det stängt, täckt av tungt damm.

Men se, en vind briserar genom tiden,
och för med sig en nyckel att låsa upp.

Från slumrande skuggor reser sig en varelse,
ett hjärta som söker ljus och värme igen.

Vemodets mantel faller bort i tystnadens dans,
och glädjen omfamnar de sargades sinnen.

Det var kärlekens kamp, strid och blodvite,
men nu börjar segerbaneret åter fladdra högt.

Hoppets spira växer fram i fruktbar jord,
och ett frö av förtröstan får näring att gro.

Kärleken, som en sprakande eld,
bränner bort allt det grå och kalla.

Där en gång var förtvivlan och förlust,
blomstrar nu en trädgård av ömhet och passion.

Så res dig upp, kära själ, och omfamna ljuset,
släpp taget om det tidigare och slå ut din vinge.

Låt kärlekens röst bli din melodis sång,
och låt ditt hjärta dansa till livets slag.




Fri vers (Prosapoesi) av Rampage
Läst 782 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2023-09-05 05:10



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker dikt som ger hopp.
2023-09-18

  Bibbi VIP
Underbart.
2023-09-11

  Maj-Lis VIP
En mycket vacker dikt, om ljuset och kärleken som hittar tillbaka
2023-09-06

  Maj-Lis VIP

2023-09-06

    Birgersdotter VIP
Vacker-visar kärlekens kraft
2023-09-06

  Marita Ohlquist VIP
Kärleken är magisk, förvandlar mörker till ljus och sorg till glädje.
2023-09-06

  SatansSon VIP
Väldigt romantisk text!
2023-09-05

  AKT VIP
vackert och innerligt. Gillas!
2023-09-05

  Feminaz
Vackert skaldat, syre för själ och varje hjärta!
2023-09-05

  Larz Gustafsson VIP
Se till att "ljuset" i dig inte är mörker.

Beatles? De var, med undantag för Lennon, en samling rasister. Det visar deras terror mot Yoko Ono.

Never trust a hippie!
2023-09-05

  soligajag_1 VIP
Din dikt är magisk.
Den får mig att lyfta från marken och joddla fram som en same som jojkar sin frihets sång.

Bokmärkte denna , så jag kan läs den om och om igen!!

Tack för denna vackra dikt!
2023-09-05

  Kungskobran VIP
All you need is love, love is all you need…
Beatles
2023-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Rampage
Rampage