Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ATT RISTA KÄRLEK RÄTT.


LÅT MIG SÖKA EFTER FYRKLÖVER


Låt mig vara i alla dagarna
där smultron fästas till strå,
där liljekonvaljer blänka vita i gläntorna
och kantareller lysa gula från dungarna

Låt mig söka efter fyrklöver
Låt mig glädjedränka sorgen
och bli det verkliga i mig
Låt mig ympa blad till en treklöver

Låt mig skapa fyrklöver!

Låt mig!

Liggandes kvar var detta hjärta
i sin fornt insomnade källa,
att hämta,
dyrka och bära

Reser mig

Låter mig nykyssa myrarnas solvarma hjortron
i ödemarker där hjortarna dansar med älgarna
medan stjärnorna vaktar gnistorna ur natten
och rönnbären stilla seglar över skogssjöarna

Reser mig

Det tar ett tag
innan slöjorna böjer sig ned

Borta

är hinnornas damm




Fri vers (Modernistisk dikt) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2023-09-10 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP