Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ESTRADÖREN

Den lilla scenen står helt öde.
Övergiven och kall.

Estradören har lämnat för att möta en ny publik.

Premiären i nya, "rätta" kretsar
river ner applåder.
Beundrande blickar talar om att han är magnifik.

Här känner ingen hans historia,
och ingen ska heller det få.
Till hans gamla publik finns inga biljetter kvar.

Den publik som så ofta applåderat,
men aldrig har förstått
att de inget annat än kulisser och statister var.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-09-11 22:44



Bookmark and Share


  osynligt- synlig.
det finns så många olika estradörer.
2024-01-25

  Koloristen
@ Larz: Se det som en komplimang!

"Jag är monstret" - Freddie Wadling
2023-09-13

  Larz Gustafsson VIP
Kungskobran menar antingen Hitler eller mig.
Frågan är vem som är värst.
2023-09-12

  Larz Gustafsson VIP
ROFL!
Koloristen!
2023-09-12

  Koloristen
Se upp för estradörer och durkdrivna domptörer.
2023-09-12

  Kungskobran VIP
Kanske är estradören en Ulv i fårakläder.
Dikten sänder mycket tankar om vilken härskare som avses.
Man merkt die Absicht und man ist verstimmt
Goethe
2023-09-12

  Larz Gustafsson VIP
Just det.
Snart dags för en ny scen.
Nya tider stundar.
The dawning of a new era.

Hur mycket är det egentligen på den HÄR scenen som är bluff och kulisser?
2023-09-12
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP