Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I KLARHET IMMA


ETT INSVEPT VINDSPÅR (MINNEN)

Bor i mina ord - kommande minnen.

(Lever omsådd - lönt till åkerspöke.)

När dimstråken nattligt med mig vandrat,
från skogar till åkrar sakta letat
där bortslitna famntagen tömt hjärtat

(Är en fredlös, i smygande nare gömd,
övertäckt med nattlövens nötta bleknad)


Ödsligt,

dricker Källan innan saknaden blir omistlig

Tar fram ett sista ensamstråt.

(Drar ner ömkligt, väderbitet, vått mull,
in i ett dammigt ruckel nedanför tallåsen
där sprucket ljus skär genom träspringorna)


Omärkligt,

insvepta vindspår kliver till med kylan


Och intet är mig lämnat kvar - Ogripbart




Fri vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-09-12 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP