Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stigen ni alla vandrat

Solen stiger upp bakom hängbjörken
Havet är gråblått just idag
Vågorna brusar och skummar in mot stenarna i viken
Jag ser den klippta stigen ni alla gått på
Jag ser dig med gräsklipparen nedåt och tillbaka upp med raska ben
Jag ser er två och ni knappt kunde gå uppför
Jag ser er två i morgonrockar vita med morgon väskorna från det vackra landet långt borta med alperna som er dagliga och vackra syn
Jag ser er två så kära och unga med erat långa vilda hår och vattenflaska i handen
Jag ser dig du fiskar tjej med ditt metspö och ditt ljusa vilda hår

Jag ser dig med gummistövlarna på mot stranden och handdukarna under armen
Jag ser dig skida nedför med van balans och glans
Jag ser dig nästan trampa på ormen och skriket hör jag i mitt öra
Jag ser dig åka med plasttraktorn med rep där fram
Jag ser dig med din vän efter bad i havet

Ser dig med skottkärran med ved
Ser oss våta efter bastu och bad med din arm på mina axlar
Jag ser dig gå hand i hand med mig mot mina klippor och mina speciella ställen
Jag ser dig också skida i snön nedför stigen och vidare ut på pärlägdan
Jag ser dig skratta och le
Mot mig
Med glimten i ögonen

Stigen ni alla vandrat så många gånger
Så fina minnen
Så fina kort
Ni alla i mitt hjärta bott
Ännu ni gör




Fri vers (Fri form) av Foten 5
Läst 63 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-13 04:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Foten 5
Foten 5