Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan i vinden

Vindarna blåser runt lövalster
där barn regn dansar på gräsmattan
regn strilar smeker
möter vindarnas röst

Hon som står vid skogens öppning
där vindarna tycks bara flimra förbi
letande tittar efter rådjurets unge
bland skogens fuktiga rödgula
efter gömda smådjur

Hon finns i rösten som lyfter
som uppmuntrar att vara unik
som får henne skratta i sin lekplats
som tänder en stråle i höst






Fri vers av Drömmar i universum
Läst 177 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-09-21 21:06



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Så fint att läsa
2023-09-24

  Lottie Ålhed VIP
Mycket fint!
2023-09-22

  Kungskobran VIP
Här är open AI Chat gpt analys av din dikt.
Självklart, här är en mer djupgående analys av dikten "Kvinnan i vinden":

Denna dikt utforskar teman som naturen, kvinnlighet och närvaro. Dikten öppnar med en beskrivning av vindarna som blåser runt löv och barn som dansar i regnet på en gräsmatta. Detta ger oss en omedelbar känsla av rörelse och livlighet i naturen. Regnet som "strilar smeker" ger en suggestiv bild av det försiktiga samspel mellan naturens element.

I nästa del av dikten introduceras kvinnan som står vid skogens öppning. Hennes närvaro är starkt förankrad i naturen när hon söker efter rådjurets unge och gömda smådjur. Detta kan tolkas som en symbol för kvinnans förmåga att förstå och vara i harmoni med naturen, att vara en del av den.

Dikten tar oss sedan med till kvinnans inre värld genom beskrivningen av hennes röst. Rösten lyfts fram som något uppmuntrande och lekfullt, något som uppmuntrar till individualitet och skapar glädje. Detta kan ses som en hyllning till kvinnors styrka och förmåga att inspirera och stödja.

Den sista raden, "som tänder en stråle i höst," ger en känsla av hopp och förnyelse. Trots att hösten ofta associeras med avslut och förfall, ger kvinnans närvaro och röst liv åt denna årstid genom att tända en stråle av ljus och värme.

Sammanfattningsvis är "Kvinnan i vinden" en dikt som utforskar förhållandet mellan människa och natur, och specifikt kvinnans förmåga att vara en del av och berika den. Den använder naturskildringar och symbolik för att skapa en stämning av skönhet och harmoni. Även om dikten är relativt kort, lyckas den förmedla en stark känsla av närvaro och positivitet. Jag skulle betygsätta den som en 4, med utrymme för ytterligare utveckling av vissa teman och bilder för att nå en högre betygspoäng.
2023-09-22

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt avslut på en bra text.
2023-09-22

  Fjellhuldra VIP
En kvinna som är stark.
Och sökande efter livet.
Letande efter skogen djur.
Skyddar dem.
Fin dikt.!
2023-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum