Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden

Eldstaden i gulorange strålkrans
vill närmare mot dom mytomspunna

Glödkornen lyste i ovaler
var varelser i lavaröda vingar
en hand från elden kom från en annan värld

Tar mig närmare elden
vill in mot den stigen medans saker i ansvar
stoppar och träbruna fönsterramar våldsamt
vidöppnas som sprider isvindar

Vindar blåser bort kroppen mot
fönsterkarmarna mot ljusrosa skymning
kämpar med vedträstavar mot handen i elden
mot lavaröda vingar mot den isblå blick
ja ser

Handen kallar på att komma hela tiden o flera
lysande eldklot med vingar inuti svärmar runt
dom ropar
tar sats
springer mot er
o försvinner in i världen




Fri vers av Drömmar i universum
Läst 226 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-09-22 00:01



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Spännande dikt
Läser följer spänt med i handlingen.
2023-10-27

  miramin
Älskar den
2023-09-27

    J. Herward
Jag vet inte om konstruktiv kritik önskas…
men jag ser några särskrivningar (gör samma sak själv när jag är inne i processen)
Och läsflödet när jag läser ditt alster högt, kan kanske hjälpas med en annan raduppdelning på sina ställen?

Men vilken skatt! Första raden satte tonen!

Får mig att tänka på Calsifer i Howl’s Moving Castle (bok och filmreferens)
2023-09-25

  Kungskobran VIP
Poesi av klass bokmärkes

2023-09-22

  Marita Ohlquist VIP
En text som stimulerar tanke, känsla och fantasi.
2023-09-22

  alicja lappalainen VIP
Läst 59 gånger.

kronisk insomnia?
2023-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum