Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ATT RISTA KÄRLEK RÄTT.


LJUSET KOM!

DETTA ÄR KRAFTEN SANNINGEN AVTRYCKT
DETTA ÄR MAKTEN AV DEN HEILIGA RITEN

VISA ER
FÖRVANDLA ER
NI ÄR SÅDDA ATT ÄLSKAS!

SÅR GRUNDEN!
FAMNAR VINDEN!
KLIVER UR VINTERN!
VÄCKER BÄRARNA AV HITHÄLLDA BLODET!

DETTA ÄR HÄGNET ÅT DE VÄRNLÖSA
MED FRAMTID UT UR DET HEMLÖSA!
DETTA ÄR VIET GIVET UR SITT DOLDA,
BURET TILL ÄDLANDET AV DET SANNA!

KRIGARNA LEVER SIN NYTTA MED VISHET
OCH LÅTER FUTTIGT SLINTA OCH DÖTT FALLA!

TILL SVÄRDEN!
KASTA VÄRLDARNA IVÄG FRÅN KVAL!
LIVET HAR DRIVITS HIT FRÅN DET HÖGA,
TILL DE HÅRDA VALDA VALEN UTAN VAL!

BJÖRNEN SKALL RIVA, ULVEN BITA,
SLANGEN HUGGA OCH KORPEN SLITA!


LJUSET KOM!


VÄND OCH UTAN VILA VANDRA HEM!




Fri vers (Modernistisk dikt) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2023-09-27 09:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP