Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

III. Drömmen

Athena karvar ekollonrumpor
Fraterniserar med gyllene lärdomar i skogens djup
Skapar hemliga gömmor
Där du kan välja din egen stig

Ser formerna gröpas grovt med morakniven
Askar förstrött i det generella väderstrecket av sköldpaddan
Njurarna får tåla det mesta
Avgrunden urinerar på allt som är mjukt
Så vi sätter hårt mot hårt
Tills ryggen inte längre orkar mer
Och jag lägger mig ner med benen i ugglans famn

Far till riket som överflödar
Handplockad mangold i knippen av tio
Spruckna globers sötma på läpparna

Ta en till
Innan taxen bär oss tillbaka till bussen
Athena hälsar sin Uggla med en kyss
Och jag kryper upp på det hårda träet igen
Och önskar att jag aldrig behövde åka därifrån

Snälla kom
Kom
Behöver Solen här
Som sista pusselbiten
För drömmen




Fri vers (Fri form) av 1amDina
Läst 77 gånger
Publicerad 2023-09-27 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1amDina
1amDina