Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är den fåfänga förhoppningen att allt ska gå precis så som egot önskar


IX. Symbios

Dammen har torkat upp
Solens strålar gått från värmande till utplånande
Ståtlig vass nu vissen och slak
Athena vandrar mot dammen
Deklarerar transformation
Kör spaden i tistlars spruckna uppkomst
Och planterar en Björk
Långsamt förändras allt
Sedan plötsligt
Monsunen
Björkens rötter gräver sig djupare
Insuper törstigt
Spurtar upp och tränger sig in
Våtmark som inte mättas
Dammen får skugga
Solen är nu åter en älskare
Ger liv,
värme åt det djupa, fuktiga
Aldrig mera torr
I symbios




Fri vers (Fri form) av 1amDina
Läst 36 gånger
Publicerad 2023-09-28 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1amDina
1amDina