Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivningen lever vidare... Få tre ord, lägg till aderton, ge trenne vidare! Respons gav mig nyss Dimma och Skogen, medan jag tog Vill istället för Solen. Vilka ord liktenelegi snart har fått, märker vi...


Urspårad Älgjakt (stafett 114)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

såsom dimma

genom ogenomträngliga skogen

 

över halva konungariket

revelj-hornblåsande

 

spöksveper

krigsmaskineriets rökridåer

 

vandra vill

ruterknekt-skjutare

 

också jokrarnas bjällerklang

beblandas i jakten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-05 10:06



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ingen lugn och ro där. Ser både vilsna jägare och dito soldater krocka med träden.
2023-10-05

  Gunwale VIP
Orden dyker upp mitt i dimman …(jag tänker på tomrummet över o under texten)! Undrar om jokern är där för att roa, störa, driva (med /oss/ eller älg)?
(Störda blir visst älgarna ändå, förresten!)
Så har vi även en (identifierad) knekt med från kortleken. Säkert vill hen hellre vandra än vandra vidare.
2023-10-05

  lodjuret/seglare VIP
Jag håller med. Krig är bara nya varianter av sagan 'Kejsarens nya kläder' av H. C. Andersen.

Texten, excellent underhållning, det en inte kan säga på annat sätt, sägs nog bäst på eget sätt.
2023-10-05

  Cikoria Blå VIP
Jokrarna har helt klart en uppgift. Både i dikter och den ytterst odiktade krigsverkligheten.
2023-10-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP