Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samlat Skrivande i En Text

 

 

Att välja eller inte välja

sitt bästa bidrag till vår jubileumssamling

ur djungeln av mina drygt tretusentrehundra texter

planterade i spiralräta, nummersneda serier

huru alls återfinna

det ensamma lilla guldkornet

kan man grunna över tills många mil efter deadline

eller ta tre sekunder att känna efter

före man hinner ångra sig

vilken som passar hösten 2023

speglandes tiden på ett tidlöst vis

också se tillbaka på era hänförda kommentarer

somliga bortglömda

likaväl som direkt fråga sina skrivarvänner

vad de får upp ur minnets djup

eller redan har top-of-the-mind

emellertid

kanske den enda som läst samtliga

mina texter och skrivit samarbeten

kallas Nanna X

fram tills i fjol då hon ej längre hittade hit

och på sin höjd ett par tre poeter till

plus pappa som alltid följt mig

så nog finns här något klart läsvärt

och förtätat till skillnad från detta trevande utlägg

hursomhelst

skulle jag hellre vilja tänka på era texter

och vilka ni väljer utifrån vilka föreställningar

om vad det är som ni har hittat på

eller bara skrivit ned

i mer eller mindre fenomenala former

om än genom smärta och sorg

utan tanke på något jubileum

men som vi gärna läser igen

och om igen

som om ingenting

annat kunde ha varit

viktigare att skriva

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-15 20:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nej, i vissa stunder finns det nog inget viktigare än att skriva.. så sant!
2023-10-16

    Lena Söderkvist VIP
Jag lät indirekt läsarna bestämma saken genom att helt glatt välja en dikt som hade fått många läsningar.
2023-10-16

  Respons VIP
Att hitta essensen av essensen ur den frekvensen får bli sentensen. Lycka till!
2023-10-16

  Cikoria Blå VIP
Ett kåseri, som nog många som delar med sig av sina "ordnade ord" här, kan känna igen sig i.
Du får väl blunda och peka på ett nummer och råkar det bli nummer 338 så tar du den texten.
Du skriver ju bra, så att veta vilken text som är lämpligast att ha med i jubileumsboken, är inte enkelt.
Lycka till.
2023-10-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP