Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här är en likrytmisk översättning, den är alltså bunden till samma antal stavelser.


Robert Burns - Will Ye Go To The Indies, My Mary

Skall du fara till Indien, min Mary,
från gamla Scotias kust?
Skall du fara till Indien, min Mary,
just längs Atlantens brus?

Sött mognar äpplet uppå grenen
med en kalk och apelsin;
Men Indiens fagra förtrollning
den liknar aldrig din.

Jag har svurit vid Himmelen, "Min Mary,
jag för alltid skall vara trogen dig!"
och må Himmelen mig bortglömma,
om jag minns löftet ej!

Å, ge mig din tro, min Mary,
och ge mig din ljusvita hand;
Å, ge mig din tro, min Mary,
så lämnar jag Scotias strand.

Vi har svurit vår tro, min Mary,
i kärlek för att förenas;
Fördömt är det som skiljer oss åt!
I otid och tid, allena!



Will ye go to the Indies, my Mary,
And leave auld Scotia's shore?
Will ye go to the Indies, my Mary,
Across th' Atlantic roar?

O sweet grows the lime and the orange,
And the apple on the pine;
But a' the charms o' the Indies
Can never equal thine.

I hae sworn by the Heavens to my Mary,
I hae sworn by the Heavens to be true;
And sae may the Heavens forget me,
When I forget my vow!

O plight me your faith, my Mary,
And plight me your lily-white hand;
O plight me your faith, my Mary,
Before I leave Scotia's strand.

We hae plighted our troth, my Mary,
In mutual affection to join;
And curst be the cause that shall part us!
The hour and the moment o' time!


(Vänligen använd ej denna översättning utan tillstånd.)




Övriga genrer (Översättning) av Lyrik
Läst 94 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-14 05:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fint.

2023-12-28

  Minkki VIP
och jag förenar mig med Sefarge och Koloristen. Bokmärker
2023-11-16

    Sefarge VIP
Håller verkligen med
"Koloristen" om en
mycket lyckad
tolkning av
Mästaren
Burns!
;)

2023-11-16

  Koloristen
God tolkning. Lyckad lyrik.
2023-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Lyrik
Lyrik