Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( Om upp-repningens åter-skapande konst?)


*Menings-löshetens förundran*




Stilla suddar vinden ut
sanden från gårdagens
spår

Medan öknen breder ut
sig

Genom alltings förlorade
ihopblåsta,nedslitna,mini
-maliserade beståndsdelar

Och återanvänder det igen
till en egen-artad mäktighet

När Namibia-spindeln
kryper upp ur sitt hål
till en sandtopps-höjd

För att samla ihop våta
droppar från sin kropp

Då solen dyker upp från
Atlanten med den fuktiga
havsbrisen

Som den gjort i mång-
hundra tusende år

Utan att någonting,
någonsin frågat om
lov.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 121 gånger
Publicerad 2023-11-16 05:18



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Vackert om livet som tar till vara på minsta droppe och pånyttföds av egen vilja.

2023-11-20

    Lena Staaf VIP
Här får man en känsla av tidlöshet och oföränderlighet. Kanske en bedräglig känsla.
2023-11-16

    ej medlem längre
Vilken avslutning!
2023-11-16

  Mats Edin VIP
Skön att läsa
2023-11-16

  Alexander Gustafsson
Fantastiskt skiftat.
2023-11-16

  Kungskobran VIP
Livets anpassningsförmåga är enorm, därför tror jag inte att 1,5 grader högre medeltemperatur är någon karastrof.
2023-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP