Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon stänger ute all jul..


Julnovell: Lady Felicias jul


Tröstlös övergavs hon av mr Riverty
förra juldagen i lovord om
förlovning och evigt äktenskap

Hennes far hade välvilliga
åtgärder för arrangerad
förlovning helst denna jul
något hennes hjärta
envist kastade i snön

I slädens rusch syns smakfulla kvinnor i
gröna o beige släpande kappor
händer i muffar
som strålar sång
om mirakel o kärlek

Väggarna för högtidsfirandet
hennes fars vädjande blev mer solid

Så ljuvligt vacker
att skvallret om hon
var tjänsteflicka försvann
från överklass män
som slogs för att få möte
med ett stängt hjärta
förklädnadens framgång
var bara missnöje

Lätt snöfall tar fart
i vimlet av juldräkter
o rödvin som skålas

Hon avskärmade till bakgården
speglade sig i de enorma fönstren
i skuggorna utav en far som sänkte sig
brustet i salen

Vände blicken mot hundratals tända lyktor
människor åkandes på isen
lät hjärtat begravas ifrån frestelser

När en obekant ungherre
gör sig till tal en lord
som tycks ha en julgåva

Rädslan väcks i henne när
hon dras med i blänket från
dom utmärkande blå ögonen
charmen från hans
presterande att fånga
smått intresse

Hon sveps med när
han drar henne till
dekorerade lyktor i utkanten
av den frusna sjön
av förgyllda
barnskratt i försök att stå upprätt
o kärlekspars graciösa
svepande

Ser tassarna av
den eftertänksamma julgåvan
springa ut på isen med
oskuldsfulla ögon

Hon försvinner mot
valpen ut på isen
kanske fallerar väggarna
för Lord Noah
under is åkandet
när aftonens passion
leder till en kyss på handen…



Inspirerad av : harlequin romantik










Skapa | Skriva av Drömmar i universum
Läst 83 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-01 21:29



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härlig story
2023-12-02

  Evelyn Falk Möller VIP
Kärlek och Romantik....fångas fint i denna text.
2023-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum